I baktagen!

Var lite trött efter jobbet idag, men förberedde ändå en deg till frukostbullar. 
 
 
 
Kokt avsvalnad havregrynsgröt, blandad med turkisk yoghurt, ca 3 - 4 msk. 
 
1 pkt jäst
1 liter fingervarmt vatten
psylliumfrö efter behag
havregrynsgröt ( kokt och sval )
3 - 4 msk turkisk yoghurt
salt
sirap
mjöl
 
Smula ner jästen och häll i en del av vattnet. Lös upp jästen och häll i resten av vattnet. Häll i lite psyliumfrön. Blanda i gröt och yoghurt blandningen i vätskan. Tillsätt lite salt, och en skvätt sirap för sötmans skull. På med mjöl och blanda blanda!!
 
Degen blir kladdig, tack vare gröten. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
 
På bakbordet ger du degen mycket kärlek, knådar den ordentligt! Forma bullar och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Täck för med en bakduk ca 20 minuter. 
 
Ställ ugnen på 225 grader, in med bullarna ca 10 minuter. För finare botten, ställ en plåt på botten av ugnen och häll lite vatten i. Då slipper du få den där brända bottnen på bullarna. 
 
Ät och njut!!
 
 
 
Såhär såg mina ut :)